Watersporters

  • algemeen
  • wind en golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting woensdag 29/06/16 20u00

Weersverwachting tot maandagavond 04/07/16

Langs de noordelijke zijde van het Azorenhoog wordt er vochtige, gestoorde oceaanlucht naar West-Europa gevoerd. In deze stroming bevinden zich verscheidene uitdiepende frontale depressies die vannacht en de volgende dagen ons weer bepalen. Af en toe zorgt een zwakke mobiele wig voor een tijdelijke weersverbetering.

Vanavond en vannacht is het zwaarbewolkt tot betrokken met regen, tijdens het tweede gedeelte van de nacht overgaand in buiige neerslag. Minima rond 14 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait krachtig (6) uit ZZW, tijdelijk ruimend naar ZW en afnemend naar vrij krachtig tot krachtig (5 à 6).

Morgen: overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. We moeten er rekening mee houden dat er weinig verandering in dit weerbeeld komt. Maxima rond 18 à 19 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) uit ZZW, tijdelijk ruimend naar ZW en afnemend naar matig (4).

Vrijdag: eerst nog enkele buien of regen maar nog in de voormiddag klaart het op. 's Namiddags neemt de kans op een bui toe. Maxima rond 19 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait krachtig (6) uit ZW.

Zaterdag: wisselend bewolkt met af en toe enkele fikse buien. Maxima rond 17 graden en het zicht is matig tijdens de buien. De wind waait vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) uit WZW.

Zondag: droog en wisselend bewolkt maar in de loop van de namiddag wordt het betrokken, gevolgd door regen. Maxima rond 20 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig (5) uit ZW, krimpend naar ZZW en toenemend naar krachtig (6).

Maandag: wisselend bewolkt, tijdelijk betrokken met regen of buien, later wordt het opnieuw droog en komen er enkele opklaringen. Maxima rond 20 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig (5) uit ZZW, afnemend naar zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting.

Langetermijnverwachting van dinsdag 05/07/16 tot zaterdag 09/07/16

De wig die zich uitstrekt van het Azorenhoog naar West-Europa, breidt zich verder uit naar het oosten waardoor de aangevoerde luchtmassa geleidelijk stabieler wordt. In eerste instantie komt die lucht nog van over de Noordzee waardoor in eerste instantie de temperaturen nog aan de lage kant blijven.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : do 30/06/2016 08:00 (Lokale tijd)