Watersporters

  • algemeen
  • wind en golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting maandag 11/12/17 16u00

Weersverwachting tot zaterdagavond 16/12/17

Een frontaal systeem, verbonden met een depressie die zich vandaag van Bretagne naar Duitsland verplaatst, trekt vandaag ten zuidoosten van de regio en zorgt ook aan de kust voor veel sneeuw. De wind draait daarbij in de loop van de dag naar het noorden en wakkert sterk aan. Morgen trekt het ganse syteem naar het oosten, waardoor we in een west- tot zuidwestelijke stroming terecht komen met aanvoer van iets zachtere lucht.

De rest van de namiddag blijft het betrokken met sneeuw bij tussenpozen. De temperatuur lag deze middag rond 1°C, en loopt nu wat op tot 2°C. Stormachtige wind tot storm (8-9) uit NO, krimpend naar NNO. Matig zicht in de neerslag.

Vanavond en vannacht wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met af en toe buien van sneeuw of smeltende sneeuw. Minima rond 2 à 3°C. Stormachtige wind (8) uit NNO, krimpend naar NNW en afnemend tot krachtig à hard (6-7). Matig zicht in de buien.

Morgen is het zwaarbewolkt met winterse buien in de voormiddag. Na de middag wordt het droog met meer opklaringen. Maxima rond 4 à 5°C. Krachtige wind (6) uit NW, krimpend naar W en afnemend tot matig à vrij krachtig (4-5). Matig zicht in de neerslag.

Woensdag neemt de bewolking opnieuw toe met regen in de voormiddag. Na de middag volgen er buien en 's avonds gaat het opnieuw regenen. Maxima rond 6 à 7°C. Harde wind (7) uit ZZW, ruimend naar WZW en afnemend tot krachtig (6). Matig zicht in de regen.

Donderdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met regen, overgaand in buien. Maxima rond 5 à 6°C. Krachtige tot harde wind (6-7) uit WZW, ruimend naar W en afnemend tot vrij krachtig (5). Matig zicht in de regen.

Vrijdag is het dikwijls zwaarbewolkt met van tijd tot tijd regen of een bui. Maxima rond 5°C. Matige wind (4) uit WZW, krimpend naar ZW en afnemend tot zwak à matig (2-3). Meestal goed zicht.

Zaterdag is het wisselend bewolkt met af en toe een bui. Maxima rond 7°C. Matige wind (4) uit NW, krimpend naar WNW en afnemend tot matig (3). Meestal goed zicht.

Langetermijnverwachting van zondag 17/12/17 tot donderdag 21/12/17

We blijven in een ZW- tot W-stroming met aanvoer van zachtere zeelucht. Perioden met regen en droge perioden wisselen elkaar af. De maxima liggen rond 6°C, de minima blijven boven het vriespunt.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : ma 11/12/2017 20:00 (Lokale tijd)