Watersporters

  • algemeen
  • wind en golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting dinsdag 28/03/17 08u00

Weersverwachting tot vrijdagavond 31/03/17

Langs de voorzijde van een diepe Atlantische depressie wordt er vrij zachte maar onstabiele lucht naar onze regio gestuurd. Een geïsoleerde buienlijn doet vanavond onze kust aan maar wordt vrij vlug gevolgd door de opbouw van het Europese hoog. De eerder vernoemde Atlantische depressie komt donderdagnacht dichterbij en het bijhorende koufront passeert laat vrijdag onze kust.

Vandaag: zonnig met af en toe wat bewolking. In de loop van de namiddag vormen er zich stapelwolken die tegen de avond kunnen resulteren in enkele buien. Maxima rond 18 graden en het zicht is goed, behalve tijdens de buien. De wind waait matig (3) uit Z, ruimend naar ZW en toenemend naar vrij krachtig (5).

Vanavond is er in eerste instantie nog kans op een bui maar algauw wordt het droog en klaart het uit. Tegen morgenvroeg wordt het opnieuw zwaarbewolkt en kan er een spatje regen vallen. Minima rond 9 graden en het zicht is goed. De wind waait vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) uit ZW, afnemend naar matig tot vrij krachtig (4 à 5).

Morgen: afwisselend zwaarbewolkte perioden en opklaringen. Het blijft meestal droog alhoewel wat lokaal gedruppel niet volledig uit te sluiten is. Maxima rond 16 graden en het zicht is meestal goed. De wind waait vrij krachtig (5) uit ZW.

Donderdag: na een grijze start wordt het zonnig en droog. Maxima rond 19 à 20 graden en het zicht is eerst matig, later goed. De wind waait matig (4) uit ZZW, krimpend naar Z.

Vrijdag: zonnige perioden maar in de loop van de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het westen en tegen de avond kan er wat regen of een bui vallen. Maxima rond 18 à 19 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (4) uit Z, ruimend naar ZW en toenemend naar vrij krachtig (5).

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : di 28/03/2017 12:00 (Lokale tijd)