Watersporters

  • algemeen
  • wind en golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting dinsdag 28/07/15 20u00

Weersverwachting tot zondagavond 02/08/15

Een complex laag strekt zich uit van Scandinavië via de Noordzee naar het Verenigd Koninkrijk. Langs de zuidelijk flank van dit systeem wordt er een onstabiele luchtmassa, afkomstig van Groenland, naar onze kust gevoerd. In deze aanvoer ontstaan verscheidene buienlijnen die de volgende dagen ons weer bepalen. Pas in de loop van donderdag breidt het Azorenhoog zich uit naar West-Europa en wordt het weer terug stabieler.

Vanavond en vannacht: opklaringen en overwegend droog weer. Na middernacht schuift er geleidelijk meer bewolking binnen en kan het vooral over zee opnieuw gaan regenen of vallen er buien met mogelijk onweer. Minima rond 15 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait krachtig tot hard (6 à 7) uit ZW, ruimend naar W en afnemend naar krachtig (6).

Morgen: wisselend bewolkt met buien en mogelijk onweer. Tijdens de namiddag wordt het tijdelijk droog en komen er opklaringen. 's Avonds en 's nachts opnieuw meer buien. Maxima rond 18 graden en het zicht is matig tijdens de buien. De wind waait krachtig (6) uit W, ruimend naar NNW en afnemend naar matig (3) 's avonds.

Donderdag: tijdens de voormiddag kunnen er nog enkele fikse buien vallen mogelijk met onweer maar in de loop van de namiddag wordt het droog en verbreden de opklaringen. Maxima rond 18 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (4) uit NW, afnemend naar matig (3).

Vrijdag: na het verdwijnen van de ochtendnevel wordt het zonnig en droog. Maxima rond 18 à 19 graden en het zicht is eerst matig, later goed. De wind waait zwak (2) uit Z, draaiend naar NNO en toenemend naar matig (3).

Zaterdag en zondag: na het verdwijnen van het ochtendgrijs wordt het zonnig en droog. Af en toe passeren er wolkenvelden. Maxima rond 20 graden op zaterdag, een paar graden meer op zondag. Het zicht is matig in de vroege ochtend maar wordt alvlug goed. Zaterdag waait de wind zwak tot matig (2 à 3) uit veranderlijke richting. Zondag waait de wind matig (3) uit O, ruimend naar ZO en toenemend naar matig (3).

Langetermijnverwachting van maandag 03/08/15 tot vrijdag 07/08/15

Het Noord-Europese hoog zorgt voor een aantal mooie, zomerse dagen. Vanaf woensdag zou een Britse depressie langzaamaan dichterbij komen zodat het tweede gedeelte van die week opnieuw koeler en wisselvalliger wordt.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : wo 29/07/2015 08:00 (Lokale tijd)