Watersporters

  • algemeen
  • wind en golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting zaterdag 22/11/14 20u00

Weersverwachting tot donderdagavond 27/11/14

We bevinden ons vannacht en morgen nog in de warme sector van een frontaal systeem, verbonden aan een lagedrukkern tussen Schotland en IJsland. Het koufront begint te golven over onze regio en trekt morgenavond voor de eerste maal over onze kust. Maandag bevinden we ons tijdelijk in een iets koelere luchtmassa maar de positieve invloed van een hoog boven de Britse Eilanden zorgt voor een zonnige dag. Het eerder genoemde front komt vanaf dinsdag opnieuw in onze buurt te liggen waardoor de rest van de verwachtingsperiode er geregeld meer bewolking binnenschuift en van tijd tot tijd wat regen valt.

Vanavond en vannacht is zwaarbewolkt met kans op een spatje regen. In de loop van de nacht kan er zich nevel vormen. Minima rond 9°C. Matig tot goed zicht, later matig zicht. De wind waait matig (4) uit Z.

Morgen kan de dag nog starten met enkele opklaringen. In de loop van de ochtend neemt de bewolking toe en 's namiddags kan er hier en daar al wat lichte regen vallen. 's Avonds en 's nachts wordt de neerslag intensiever bij de passage van het front. Maxima rond 13°C. Eerst nevelig, later matig zicht tijdens de neerslag. De wind waait matig (4) uit Z, ruimt 's avonds naar NNW en neemt toe tot krachtig (6).

Maandag is het zonnig met in de loop van de dag enkele wolkenvelden. Maxima rond 10°C. Eerst matig, later goed zicht. De wind waait matig (3) uit N, ruimt naar NO en neemt tijdelijk af tot zwak à matig (2 à 3).

Dinsdag is het zwaarbewolkt met in de loop van de dag kans op perioden van lichte regen of motregen. Maxima rond 11°C. Meestal matig zicht. De wind waait vrij krachtig (5) uit O.

Woensdag is het vaak zwaarbewolkt met lokaal nog kans op een spatje regen. Maxima rond 12 °C. Matig tot goed zicht. Vrij krachtige wind (5) uit OZO, ruimend naar ZO en afnemend naar matig (3).

Donderdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met nog steeds kans op wat regen. Matig tot goed zicht. Maxima rond 10 °C. Matige wind (3) uit ZZO, ruimend naar Z en toenemend naar matig (4).

Langetermijnverwachting van vrijdag 28/11/14 tot dinsdag 02/12/14

Het wisselvallige weertype lijkt aan te houden. We bevinden ons op het grensgebied tussen het Russische hoog en een Atlantische depressie. Perioden met regen en zon wisselen elkaar af en de maxima zakken geleidelijk richting 7°C.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : zo 23/11/2014 08:00 (Lokale tijd)