Professionele gebruikers

  • algemeen
  • wind
  • golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting vrijdag 17/11/17 20u00

Weersverwachting tot woensdagavond 22/11/17

Een hogedrukgebied met kern nabij de Bretoense kust bouwt een wig uit naar het noorden. Daardoor ruimt de stroming bij ons in het weekend tijdelijk naar het noordwesten. Morgen nadert een warmfront vanuit het zuidwesten onze kust. Later op de dag keert het, vanwege de ruimende stroming, op zijn stappen terug. Dat zorgt zondag voor een overwegend zonnige dag. Maandag zakt de hogedrukkern verder naar het zuiden en komen we in een westelijke stroming terecht. In die stroming trekt dan ook een frontaal systeem mee. Dit golvende front blijft zich ook nog dinsdag in onze omgeving ophouden en maakt de verwachting onzeker.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt en droog. Het kwik zakt tot 5°C vlak aan zee, maar in de polders koelt het af tot 1°C. Goed zicht. De wind waait matig (3-4) uit WNW en neemt toe tot vrij krachtig (5).

Morgen krijgen we voor de middag enkele opklaringen, na de middag neemt de bewolking toe en kan er tijdelijk wat regen vallen, vooral langs de westkust. Maxima rond 10°C. Goed zicht, matig tijdens de neerslag. De wind waait krachtig (6) uit W tot WNW en neemt tijdelijk af tot vrij krachtig à krachtig (5-6).

Zondag is het overwegend zonnig. Aan de oostkust is er een kleine kans op een bui. De maxima liggen rond 8°C. Goed zicht. De wind waait vrij krachtig (5) uit NW.

Maandag is het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen. Maxima rond 11°C. Matig zicht. De wind waait matig (4) uit ZW, ruimt naar W en neemt toe tot krachtig (6).

Dinsdag blijft er veel bewolking hangen en valt er nu en dan wat lichte regen of motregen, bij maxima rond 11°C. Matig zicht tijdens de neerslag. De wind waait matig (4) uit NW en neemt af tot zwak à matig (2-3) uit veranderlijke richting.

Woensdag is het zwaarbewolkt, met in de loop van de dag toenemende kans op regen. Maxima rond 11°C. Goed zicht, matig tijdens neerslag. De wind waait matig (3-4) uit ZZW en neemt toe tot hard (7).

Langetermijnverwachting van donderdag 23/11/17 tot maandag 27/11/17

We maken de meeste kans op een zuidwestelijke stroming die niet alleen regenzones, maar ook erg zachte lucht aanvoert. De maxima liggen dan meestal rond 12°C. Er is een kleine kans (minder dan 20 procent) op een kouder en droger weertype.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : za 18/11/2017 08:00 (Lokale tijd)