Professionele gebruikers

  • algemeen
  • wind
  • golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting woensdag 29/06/16 08u00

Weersverwachting tot zaterdagavond 02/07/16

Langs de noordelijke zijde van het Azorenhoog wordt er vochtige, gestoorde oceaanlucht naar West-Europa gevoerd. In deze stroming bevinden zich verscheidene uitdiepende depressiekernen die vandaag en de volgende dagen ons weer bepalen. Af en toe zorgt een zwakke mobiele wig voor een tijdelijke weersverbetering.

Vandaag: eerst is het zwaarbewolkt maar geleidelijk komen er enkele zonnige perioden. In de loop van de namiddag wordt het opnieuw zwaarbewolkt en tegen de avond gaat het regenen. Maxima rond 17 à 18 graden en het zicht is goed. De wind waait vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) uit ZW, toenemend naar krachtig tot hard (6 à 7).

Vanavond en vannacht is het zwaarbewolkt tot betrokken met regen, tijdens het tweede gedeelte van de nacht overgaand in wisselende bewolking met buien. Minima rond 14 à 15 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait krachtig tot hard (6 à 7) uit ZZW, tijdelijk ruimend naar ZW en afnemend naar vrij krachtig tot krachtig (5 à 6).

Morgen: zwaarbewolkt met eerst enkele buien maar geleidelijk worden de opklaringen breder en verminderen de buien. Maxima rond 19 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) uit ZZW, tijdelijk ruimend naar WZW en afnemend naar matig (3 à 4).

Vrijdag: zon en wolken wisselen elkaar af en het blijft overwegend droog. Vanaf de late namiddag nemen de kansen op buien of regen toe. Maxima rond 20 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait krachtig (6) uit ZW.

Zaterdag: wisselend bewolkt met tijdens de namiddag enkele fikse buien. Tegen de avond wordt het opnieuw droog. Maxima rond 18 graden en het zicht is matig tijdens de buien. De wind waait krachtig (6) uit WZW, krimpend naar ZW en afnemend naar vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) 's avonds.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : wo 29/06/2016 12:00 (Lokale tijd)