Professionele gebruikers

  • algemeen
  • wind
  • golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting maandag 30/11/15 20u00

Weersverwachting tot zaterdagavond 05/12/15

Een kleine depressiekern boven het noorden van Nederland trekt verder naar het oosten en vult tegelijk op, zodat de wind de komende uren in kracht afneemt. Het golvende front waarop de kern was ontstaan, blijft ook morgen nog boven onze omgeving slepen, maar trekt dan langzaam naar het noorden. Woensdag bevinden we ons in de erg brede warme sector. Donderdag nadert opnieuw een golvend front vanuit het westen. Dat is meteen de inleiding tot een wisselvallig en winderig weekend.

Vanavond en vannacht is het betrokken met nu en dan regen, maar ook droge periodes. Het kwik zakt nauwelijks of niet, met minima rond 12°C. Meestal goed zicht. De wind waait stormachtig (8) uit WZW, ruimt naar WNW en neemt tijdelijk af tot matig à vrij krachtig (4 à 5).

Morgen begint de dag nog betrokken met nu en dan regen. Na de middag blijft het droog, maar er blijft wel veel bewolking hangen. Maxima rond 13°C. Eerst matig zicht tijdens de neerslag, later goed zicht. De wind waait krachtig (6) uit WZW en neemt tijdelijk toe tot hard (7).

Woensdag wisselen zonnige en bewolkte perioden elkaar af. Het blijft de hele dag droog. De maxima liggen rond 12°C. Goed zicht. De wind waait krachtig (6) uit ZW.

Donderdag is het eerst nog vrij zonnig. Later op de dag neemt de bewolking toe en in de nacht van donderdag op vrijdag begint het te regenen. Maxima rond 13°C. Goed zicht. De wind waait krachtig (6) uit ZZW.

Vrijdag is het eerst betrokken met regen. Tegen de avond klaart het uit. Maxima rond 11°C. Matig zicht tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig (5) uit ZW en neemt tijdelijk af tot matig (4).

Zaterdag is het eerst wisselend bewolkt en droog. Daarna wordt het zwaarbewolkt met perioden van regen. Maxima rond 12°C. Eerst goed zicht, later matig tijdens de neerslag. De wind waait krachtig (6) uit ZW en neemt toe tot stormachtig (8).

Langetermijnverwachting van zondag 06/12/15 tot donderdag 10/12/15

Er verandert grootschalig gezien weinig of niets. Een zuidwestelijke stroming zorgt voor een afwisseling van regenzones en mobiele wiggen. Er staat soms veel wind. Het blijft zacht voor de tijd van het jaar, met maxima rond 12°C en minima rond 8°C. De kans op nachtvorst of winterse neerslag is verwaarloosbaar klein.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : di 01/12/2015 08:00 (Lokale tijd)