Professionele gebruikers

  • algemeen
  • wind
  • golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting zaterdag 25/04/15 08u00

Weersverwachting tot dinsdagavond 28/04/15

Een uitdiepende lagedrukkern voor de Noorse kust en een opvullende depressie tussen Ierland en de Azoren bepalen de komende dagen ons weerbeeld. Een weing actief occlusiefront ligt vandaag boven onze omgeving. Morgen nadert vanuit het westen een koufront, verbonden aan de Noorse kern. Tegelijk stuurt de zuidelijke depressiekern eerst nog vrij warme en vochtige lucht naar onze omgeving. De combinatie van beide kan morgen zorgen voor felle buien in het binnenland, maar de kust lijkt grotendeels buiten schot te blijven. Dinsdag zorgt een mobiele wig voor een tijdelijke weersverbetering.

Vandaag is het eerst betrokken met af en toe wat regen. Geleidelijk verschijnen er opklaringen, met nog een kleine kans op een bui. De maxima liggen rond 14°C. Goed zicht, matig tijdens neerslag. De wind waait matig (4) uit ZZW, ruimt naar ZW en neemt toe tot vrij krachtig (5).

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt met nu en dan een bui. Minima rond 10°C. Matig zicht tijdens de buien. De wind waait vrij krachtig (5) uit ZW en neemt af tot matig (4).

Morgen hangt er vaak veel bewolking, met vooral landinwaarts stevige buien. Boven zee zijn de buien veel minder fel en mogelijk houdt ook de kustregio het droog. Maxima rond 12°C. Goed zicht. De wind waait matig (4) uit ZW, ruimt naar NNO en neemt toe tot vrij krachtig (5).

Maandag wordt het in de loop van de dag steeds zonniger. Maxima rond 12°C. Goed zicht. De wind waait vrij krachtig (5) uit NNW, krimpt naar NW en neemt af tot matig (4).

Dinsdag start met nevel en een plaatselijke mistbank. Daarna is het zonnig en droog. Tegen de avond neemt de bewolking toe. Maxima rond 13°C. Eerst matig en plaatselijk slecht zicht, later goed zicht. De wind waait vrij krachtig (5) uit W en krimpt naar WZW.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : za 25/04/2015 12:00 (Lokale tijd)