Professionele gebruikers

  • algemeen
  • wind
  • golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting donderdag 21/06/18 12u00

Weersverwachting tot dinsdagavond 26/06/18

In het zog van het zwakke koufront dat deze vroege ochtend onze regio passeerde volgt vandaag de aanvoer van een licht onstabiele luchtmassa vanuit het noordwesten. De grootste buienactiviteit is deze keer bestemd voor het noordelijk gedeelte van Nederland. De volgende dagen vestigt het Atlantische hoog zich boven de Britse Eilanden waardoor er over de Noordzee en onze regio een noordelijke aanvoer van een licht onstabiele luchtmassa op gang komt en daarin komt weinig verandering tijdens het weekend.

Vanmiddag: wisselend bewolkt en de kans op een bui is zeer klein. Maxima rond 16 à 17 graden en het zicht is goed. De wind waait vrij krachtig (5) uit NNW.

Vanavond en vannacht: het blijft wisselend bewolkt en droog. Minima rond 13 graden en het zicht is goed. De wind waait matig (4) uit NW, toenemend naar vrij krachtig (5).

Morgen: afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. Het blijft droog. Tegen de avond kan er meer bewolking binnenschuiven. Maxima rond 17 à 18 graden en het zicht is goed. De wind waait vrij krachtig (5) uit NNW.

Zaterdag en zondag worden overwegend droge dagen met afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. De maxima schommelen rond 18 graden en het zicht is goed. Zaterdag waait de wind matig (3) uit W, toenemend naar matig (3 à 4). Zondag waait de wind zwak tot matig (2 à 3) uit N, ruimend naar NO en toenemend naar matig (4).

Maandag en dinsdag worden mooie zonnige dagen met af en toe enkele stapelwolken. Het kwik stijgt tot om en bij 21 graden en het zicht is goed. Maandag waait de wind matig (4) uit NO tot NNO. Ook dinsdag waait de wind matig (3 à 4) uit NO tot NNO.

Langetermijnverwachting van woensdag 27/06/18 tot zondag 01/07/18

Ook tijdens het tweede gedeelte van volgende week wordt ons weer nog steeds gunstig bepaald door het Britse hogedrukgebied. Uit de noordoostelijke hoek wordt een relatief droge en licht onstabiele luchtmassa aangevoerd.

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : do 21/06/2018 16:00 (Lokale tijd)