Professionele gebruikers

  • algemeen
  • wind
  • golven
  • getij
  • weerkaarten
  • rapporten

Mariene meteoverwachting donderdag 22/03/18 08u00

Weersverwachting tot zondagavond 25/03/18

Vandaag wordt ons weer bepaald door een warmfront dat in een noordwestelijke stroming over onze kust trekt. Deze storing wordt op de voet gevolgd door de opbouw van een mobiele wig die voor een tijdelijke weersverbetering zorgt. Ook de volgende dagen blijft het wisselvallig met een afwisseling van storingen en mobiele wiggen.

Vandaag: zwaarbewolkt tot betrokken met regen. Na de middag wordt het geleidelijk droger maar afgezien van een streepje zon blijft het overwegend zwaarbewolkt. Maxima rond 8 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) uit W, tijdelijk ruimend naar WNW en afnemend naar matig (4).

Vanavond en vannacht: overwegend zwaarbewolkt met slecht af en toe een korte opklaring. Afgezien van een lokale druppel blijft het overwegend droog. Minima rond 4 graden en het zicht is goed. De wind waait matig tot vrij krachtig (4 à 5) uit WZW, krimpend naar ZZW en toenemend naar vrij krachtig (5).

Morgen: geleidelijk wordt de bewolking opnieuw dikker en tijdelijk valt er regen. In de loop van de namiddag wordt het droog en komen er opklaringen. Maxima rond 9 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait vrij krachtig tot krachtig (5 à 6) uit Z tot ZZW, afnemend naar matig (4).

Zaterdag: na het verdwijnen van de ochtendnevel wisselen zon en wolken elkaar af. Tijdens de voormiddag blijft het droog maar na de middag neemt de bewolking toe en later valt er opnieuw wat regen. Maxima rond 8 à 9 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait matig (3) uit OZO, krimpend naar NO en tijdelijk afnemend naar zwak tot matig (2 à 3).

Zondag: na het geleidelijk verdwijnen van de lage bewolking krijgen we zonnige perioden en wolkenvelden. In de loop van de namiddag neemt de kans op buien toe. Maxima rond 9 à 10 graden en het zicht is matig tijdens de neerslag. De wind waait matig (3) uit NNW, krimpend naar W en tijdelijk afnemend naar zwak tot matig (2 à 3).

(De in de tekst beschreven wind betreft de wind op volle zee, tenzij anders vermeld)


Volgende update : do 22/03/2018 12:00 (Lokale tijd)